Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει αν κάνουν όσοι είχαν πρόβλημα με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. 15Αύγουστο η εξισωτική

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λύνεται το πρόβλημα με τα στοιχεία που θα πρέπει να δώσουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζωικό κεφάλαιο.
02.08.2016
1' διάβασμα
enstaseis-ston-opekepe-tha-prepei-an-kanoun-osoi-eichan-provlima-me-tis-syndedemenes-enischyseis-15avgousto-i-exisotiki-44744

Προς επίλυση βαίνει – σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr – το πρόβλημα της μεταφόράς στοιχείων που διαθέτουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι (όσοι έμειναν εκτός ή έλαβαν λιγότερα χρήματα) τις συνδεδεμένες ενισχύσεις για το ζωικό κεφάλαιο.

Όπως είχε γράψει το ypaithros.gr ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιοι κτηνοτρόφοι δεν είδαν το χρώμα του χρήματος στις πληρωμές του Ιουλίου ήταν επειδή τα παρατήματα των κτηνιατρικών υπηρεσιών (όχι οι κεντρικές υπηρεσίες) δεν έχουν επαρκή αριθμό προσωπικού και δεν πέρασαν τα μητρώα ώστε να τα στείλουν τα στοιχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Λόγω της έλλειψης ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος παρατηρήθηκε λοιπόν το φαινόμενο από τη μία οι κτηνοτρόφοι να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις όταν δηλώνουν τα ζώα στο ΟΣΔΕ και από την άλλη να τους ζητάνε χαρτιά από την κτηνιατρική για τα ζώα που ούτως ή άλλως έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ. 

gaia-sense

Για το θέμα μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Τάκη Πεβερέτο ο οποίος μας ανέφερε: «Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί θα πρέπει να κάνει ένσταση. Ωστόσο πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα της απορρόφησης στοιχείων από τις κτηνιατρικές διορθώνεται. Οπότε σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς ενστάσεις κάποιοι που έλαβαν λιγότερα χρήματα ή δεν πληρώθηκαν καθόλου θα πληρωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Και πρόσθεσε: «όσον αφορά την εξισωτική από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μας λένε πως μέχρι τον 15Αύγουστο θα πληρώσουν την εξόφλησή της καθώς και υπόλοιπα του 2014».

ΓΡΑΦΕΙ: