Έως τα τέλη Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τα Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας

Ποια έργα προτείνει ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου παρατείνεται η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για τα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ, www.ependyseis.gr και μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να αναρτήσουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων στους τομείς της εφαρμοσμένης και πειραματικής έρευνας και της καινοτομίας από επιχειρήσεις είτε αυτόνομα είτε μέσω συμπράξεων και συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικά κέντρα και φορείς του Δημοσίου, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ και Κοινωφελή Ιδρύματα του Ν.4182/2013 που αποτελούν και τους υποψήφιους δικαιούχους.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια ύψους 20.000 έως 400.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε 18 μήνες από την ένταξή τους στη δράση.

Προτάσεις ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, στην τελευταία συνεδρίασή του, πριν από λίγες ημέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ενέκρινε την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση έργων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο:

 «Παραδοσιακά γαστρονομικά φαγητά Κεντρικής Μακεδονίας», MACEDONIAN-GOURMET, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 153.000 ευρώ). Συμμετέχοντες φορείς στην πρόταση είναι το ΑΠΘ, η εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑ (συντονιστής) και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Καλαμωτού.

«Παραγωγή αβγού υψηλής περιεκτικότητας σε ωφέλιμα για τον καταναλωτή λιπαρά οξέα, με την προσθήκη πάστας ελιάς στη διατροφή των αβγοπαραγωγών ορνίθων», OlivEgg, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 389.000 ευρώ (για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 154.500 ευρώ). Συμμετέχοντες φορείς στην πρόταση είναι οι εταιρείες TSAKIRIS FAMILY AE (Συντονιστής) και η SPARTA LIFE AE.

«Καινοτόμο σύστημα μικρο-αισθητήρων και προσωποποιημένης πληροφόρησης για την πρόγνωση και προστασία των οπωροφόρων δέντρων από παγετό», FrostProtect, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 150.000 ευρώ). Συμμετέχοντες φορείς στην πρόταση είναι η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας (συντονιστής) και η εταιρεία KLIMATICA.

«Εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση προ- και μετα-συλλεκτικών προβλημάτων της καλλιέργειας κερασιάς», iCHERRY, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 390.000 ευρώ (για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 130.000 ευρώ). Συμμετέχοντες φορείς στην πρόταση είναι το ΑΠΘ και η Ομάδα Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΡΑΧΗΣ.

«Κατανόηση, αποτύπωση και διαχείριση της φυσιολογικής ωρίμασης των ροδακίνων με στόχο τη βελτίωση της γευστικής τους ποιότητας», TastyPeach, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ 80.000 ευρώ). Συμμετέχοντες φορείς στην πρόταση είναι το ΑΠΘ και ο Agro Q, Venus Growers.