Επαφές Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς

Επαφές Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς

Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24/6 οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Την Πέμπτη 23/6 συναντήθηκε κατά σειρά με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα , την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

«Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει» για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, είπε σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Επισήμανε ότι «οι μόνες αλλαγές που μπορούμε να συζητήσουμε αυτή τη στιγμή είναι να επιτραπεί η ψήφος στους ομογενείς στο τόπο διαμονής τους και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών». Ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος εξυπηρετεί την ανάγκη για σταθερές κυβερνήσεις που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα, πρόσθεσε.

Συνάντηση με Φ. Γεννηματά

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσε πως «τμηματικά, με δόσεις, εκλογικό νόμο εμείς δεν θα ψηφίσουμε». Και συμπλήρωσε: «Δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα». Σημείωσε ακόμη: «Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του, δεν παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα έλεγα ότι η συζήτησή μας ήταν περισσότερο διερευνητική. Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση για τα θέματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις».

Το μόνο σημείο το οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ήταν το ενδεχόμενο να υπάρξει ψήφος από τα 17.

Συνάντηση με Δ. Κουτσούμπα

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη πρώτος με τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως «δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει βάση συναίνεσης, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα» στη συζήτηση που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.