Έπαθλο 10.000 δολαρίων για την πιο καινοτόμο εκμετάλλευση κτηνοτροφίας παγκοσμίως

Με χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων, η πρωτοβουλία «We Are Dairy» στοχεύει να ενθαρρύνει κτηνοτρόφους, εργαζόμενους σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς να προβάλουν τις εξελίξεις και τις καινοτομίες που έχουν εφαρμόσει στις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία υγιεινής Diversey’s Deosan Agriculture και στη συμβουλευτική εταιρεία Promar International. Σκοπός τους, να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες εκμεταλλεύσεων οι οποίες, μέσω της καινοτομίας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αειφορία του κτηνοτροφικού τομέα.

Επίσης, στόχος είναι να αναδείξουν το γεγονός ότι ολόκληρη η βιομηχανία που σχετίζεται με την κτηνοτροφία μπορεί να μπει μπροστά για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την ευζωία των ζώων και την αύξηση της βιωσιμότητας του τομέα.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, «υπάρχουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις παγκοσμίως, οι οποίες έχουν κάνει απίστευτη δουλειά για την εξέλιξη και την αναβάθμιση της μονάδας τους. Η καινοτομία μπορεί να σχετίζεται με την εγκατάσταση φωτισμού LED, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή τη χρήση τεχνολογιών για την παρακολούθηση της υγείας των ζώων ή της βελτίωσης της διατροφής.

Όλα αυτά τα παραδείγματα παγκοσμίως θα μπορούσαν εύκολα να αναπαραχθούν σε άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και, αν επιτευχθούν σε μαζική κλίμακα, θα έχουν τεράστια διαφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανίας και τελικά στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της κτηνοτροφίας».

Βελτίωση της αειφορίας και της καλής μεταχείρισης των ζώων

Για να προωθήσουν ακόμα περισσότερο την πρόοδο της καινοτομίας και των εξελίξεων, οι δύο εταιρείες θα δημοσιεύσουν μία έκθεση που θα επισημαίνει τον αντίκτυπο στο κλίμα και την ευημερία των ζώων, εάν οι καινοτομίες που εφαρμόζουν οι φιναλίστ του διαγωνισμού εφαρμόζονταν παγκοσμίως από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Αυτό είναι σημαντικό, για να δείξουμε τι μπορεί να πετύχει ο κτηνοτροφικός τομέας, να υπάρξει ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, αλλά και να προσδιοριστεί ποσοτικά ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας αυτής», εξηγούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021, μέσω της ιστοσελίδας «We Are Dairy» και ο νικητής θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.