Παραίτηση της Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων – Κατηγορείται για απραξία στο θέμα των κινητοποιήσεων

Ρήγμα στη διοίκηση με την παραίτηση του προεδρείου- Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα από Συντονιστική Επιτροπή

Επεισοδιακή ήταν η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/2, στο παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα, καθώς η διοίκηση βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιπροσώπων των Μελισσοκομικών Συλλόγων για την απραξία που την χαρακτηρίζει εδώ και δύο χρόνια. Παρά τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, η διοίκηση Ποντίκη κατηγορήθηκε ότι «δεν έδειξε μαχητικό πνεύμα και ήταν ιδιαίτερα συναινετική και συγκαταβατική προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Μετά την έντονη κριτική που της ασκήθηκε, η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος Αναστάσιος Ποντίκης, ο αντιπρόεδρος Κωσταντίνος Λεονταράκης, ο Γενικός γραμματέας Δημήτρης Νικολάου, ο Ταμίας Κωσταντίνος Ντούνας και το μέλος Θεόδωρος Βίγλης ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται.

Έτσι, από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες αναπλήρωσης της 11μελούς διοίκησης, με την είσοδο σε αυτή αναπληρωματικών μελών, ενώ την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή που είχε συσταθεί, ακριβώς λόγω της ανυπαρξίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, έχει δρομολογήσει και ήδη ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση δυναμικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα το πρωί (8 π.μ.) της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλη Ντούρα «η παραίτηση της διοίκησης Ποντίκη ήταν αναμενόμενη, αν και η εγκατάλειψη την ώρα του αγώνα και η φυγή στα δύσκολα είναι απ΄όλους κατακριτέα. Ωστόσο δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα στην Ομοσπονδία».

Στο ερώτημα «αν η νέα διοίκηση που θα συγκληθεί θα είναι προσωρινή ή μεταβατική» απάντησε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας». Ο ίδιος σπεύδει να διευκρινίσει ότι «δεν τον ενδιαφέρει ξανά η προεδρία και μόνο του μέλημα είναι να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο να πετύχει στα καθήκοντα του». Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος της ΟΜΣΕ θα είναι ο Αναστάσιος Δημητρόπουλος από την Πάτρα.

Αναφερόμενος δε στα προβλήματα του κλάδου και στο συλλαλητήριο της Αθήνας δήλωσε ότι «αυτά είναι ιδιαίτερα μεγάλα. 8 στους 10 μελισσοκόμους φέτος δεν έβγαλαν καν τα έξοδά τους. Αντιμετωπίζουμε πάρα πολλά θεσμικά προβλήματα. Δεν γίνεται το καλοκαίρι, όταν έχουμε βρισκόμαστε στο τρίτο βαθμό επικινδυνότητας, ο κάθε Δασάρχης να βγάζει ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση και να μένουν οι κυψέλες μας χωρίς φροντίδα, την στιγμή που έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι πραγματικοί φύλακες του δάσους. Οι ελληνοποιήσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο και όποιος θέλει πουλάει νοθευμένο μέλι, ανεξέλεγκτα. Τα παραπάνω τα έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια θετική απάντηση» καταλήγει ο κ.Ντούρας.