Έπεσαν οι υπογραφές για το Ταμείο Εγγυήσεων, έρχονται πιο ελκυστικά δάνεια

Τα βήματα που απαιτούνται, σημαντικά τα οφέλη για τους αγρότες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) και του ΥπΑΑΤ που σε λίγους μήνες θα θέσει στη διάθεση των αγροτών και των επιχειρήσεων σε πρώτη φάση ποσά ύψους 400 εκατ. ευρώ που αργότερα αναμένεται να φτάσουν τα 700 εκ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά θα γίνουν διαθέσιμα μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυήσεων και αναμένεται να καλύψουν ένα ποσοστό των μεγάλων χρηματοδοτικών κενών που υφίστανται αυτή τη στιγμή σε πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση και εκτιμώνται από το υπουργείο σε περίπου 5 δισεκατομμύρα ευρώ. Τη συμφωνία υπέγραψε ο υπουργός ΑΑΤ Μ. Βορίδης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του EIF, Pier Luigi Gilibert ο οποίος ανέλυσε τα επόμενα βήματα της συμφωνίας σε δηλώσεις του στην «ΥΧ».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με το περιεχόμενο της συμφωνίας, τα αναλυτικά οφέλη προς τους δανειολήπτες καθώς και τις διαδικασίες που επίκεινται άμεσα μέχρι να γίνουν διαθέσιμα τα χρήματα όπως τις περιέγραψε στην «ΥΧ» ο κ. Gilibert. Όπως σημείωσαν οι υπογράφοντες, τα δάνεια που θα διατεθούν θα περιλαμβάνουν ελκυστικούς όρους σε σχέση με αυτούς που μπορεί να βρει κάποιος αυτή τη στιγμή από τα υπάρχοντα προγράμματα δανείων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 6/9