Επέτειος για τον ΑΣ Ζαγοράς με έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού

Τα έργα του σύγχρονου καλλιτέχνη του τόπου παρουσιάζονται στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούνται με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του αγροτικού συνεταιρισμού

Με αφορμή το σημαντικότατατο ορόσημο της συμπλήρωσης 100 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας (σ.σ. 27 Οκτωβρίου 2016), ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς διοργανώνει διάφορες δράσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, πολιτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Μία από αυτές είναι και η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη πόλη του Βόλου.

Η έκθεση στον Βόλο συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Μαγνήτων Κιβωτός και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΚΡΙΚΗ» (Ιάσονος 145 – Γαμβέτα) από 5 ως 19 Μαρτίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 5/3 και ώρα 19:00.

“Η τέχνη του Ζαγοριανού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κομνηνού δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την οργάνωσή μας και ήδη η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Συνεταιρισμού και του καλλιτέχνη μετρά έξι καλλιτεχνικές συνεργασίες και προσπάθειες” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Ζαγοράς. Ο καλλιτέχνης εικονογράφησε το επετειακό ημερολόγιο του συνεταιρισμού με ασπρόμαυρα σκίτσα και συνθέσεις από την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τις αγροτικές εργασίες τους, ενώ η συνεργασία μαζί του συνεχίστηκε με την εικονογράφηση των νέων παραγωγών του συνεταιρισμού (ντοκιμαντέρ, μουσικό soundtrack για τις ανάγκες της ταινίας). Ο κ. Κομνηνός είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής σε διαγωνισμούς εικαστικών και στη σχεδίαση μνημείου για την οργάνωση. “Με λίγα λόγια ο Συνεταιρισμός στο πρόσωπο του Κων/νου Κομνηνού βρήκε έναν δικό του άνθρωπο, για να συνδέσει την ιστορία, την παράδοση και τις ιδέες του συνεταιριστικού πνεύματος με την τέχνη” συμπληρώνεται.

Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Ζαγορά και διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς. Συνεχίζει το ταξίδι της στον Βόλο και τον Μάιο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του συνεταιρισμού και των μελών του. Επίσης, στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα έργο της μικρής του κόρης, που φαίνεται ότι βαδίζει στα βήματα του πατέρα της.