Επίδομα 534 ευρώ: Από το Σάββατο 10/10 οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Σεπτεμβρίου

 
Από το Σάββατο 10 έως και το Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού να υποβάλουν στο σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Σεπτεμβρίου. Έτσι οι εργαζόμενοί τους θα μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.
 

Για περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος ανέστειλε την εργασία του για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα μέσα στον μήνα, ο εργοδότης του πρέπει να υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα διαστήματα της αναστολής. Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας αναστέλλεται για πρώτη φορά ή θέλουν να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας

Όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτούργησαν, αυτές υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και 31/10.

Πηγή: ethnos.gr