Επικονίαση… χωρίς μέλισσες προτείνει startup

H εταιρεία Polybee, με έδρα τη Σιγκαπούρη, συνεργάστηκε με αγρότες από την Αυστραλία για την εφαρμογή της τεχνολογίας
15/12/2024
1' διάβασμα
epikoniasi-choris-melisses-proteinei-startup-341715

Τη χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιεί μια νεοφυής επιχείρηση αγροτεχνολογίας για την επίτευξη της αυτοματοποιημένης επικονίασης σε περιβάλλοντα χωρίς φυσικούς επικονιαστές. Ο λόγος για την Polybee, στόχος της οποίας είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη των φυτών.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη απεικόνιση, η τεχνολογία της Polybee προσφέρει πληροφορίες για το αναμενόμενο μέγεθος, το βάρος και την απόδοση των γεωργικών προϊόντων. Η προσέγγιση της τεχνολογίας στην επικονίαση περιλαμβάνει τη χρήση της ροής αέρα του drone για τη δημιουργία κραδασμών, επιτρέποντας την απελευθέρωση γύρης και την αυτο-γονιμοποίηση. Αυτή η καινοτομία υποστηρίζεται από τη Hort Innovation και την επενδυτική εταιρεία Artesian μέσω ενός νεοσύστατου ταμείου χρηματοδότησης 60 εκατ. δολαρίων, το οποίο στοχεύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα.

H Polybee, που έχει έδρα τη Σιγκαπούρη, συνεργάστηκε με αγρότες από την Αυστραλία για την εφαρμογή της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της νεοφυούς επιχείρησης, «η συνεργασία της Polybee με Αυστραλούς καλλιεργητές, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής συνεργασίας στη Νότια Αυστραλία, υπογραμμίζει τη δεκτικότητα της χώρας στην αγροτική καινοτομία».

Υπάρχει, ωστόσο, και η αντίθετη άποψη σχετικά με την αυτοματοποιήμενη επικονίαση και με το γεγονός ότι δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη φυσική, ενώ η επέμβαση με τέτοιον τρόπο στις φυσικές διαδικασίες του οικοσυστήματος μπορεί να διαταράξει την ισορροπία.