Επιμελητήριο Αχαΐας: Στην Κορέα και την Ιαπωνία τα κρασιά του νομού

Ανοίγουν νέοι δρόμοι εξωστρέφειας μέσα από το πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε τρίτες χώρες

Για το πρόγραμμα προώθησης οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε τρίτες χώρες (2024-2027) ενημερώθηκαν από το Επιμελητήριο Αχαΐας οι οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στον νομό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, από το 2014, που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελεί μία από τις καλύτερες ενέργειες εξωστρέφειας, γι’ αυτό υπήρξε ο 2ος κύκλος του το 2020 και τώρα συνεχίζει με τον 3ο κύκλο του.

Ειδικά για το Επιμελητήριο Αχαΐας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς ο οίνος αποτελεί ένα από τα βασικότερα προϊόντα της περιοχής, με την ύπαρξη μεγάλου αριθμού οινοποιείων, που αξίζουν τη διεθνή ανάδειξή τους.

Με το βλέμμα στο 2025

Οι παρευρισκόμενοι οινοποιοί ενημερώθηκαν ότι την άνοιξη του 2025 θα ξεκινήσουν πραγματικά οι σημαντικές δράσεις, καθώς θα διοργανωθούν σεμινάρια και εξετάσεις στις χώρες-στόχους, θα διεξαχθούν B2B συναντήσεις και μια ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας. Επίσης, θα γίνουν πιο στοχευμένα τα γεύματα στην Ελλάδα με οινογνωσία. Οι χώρες προώθησης των οίνων, αυτήν τη φορά, θα είναι η Κορέα και η Ιαπωνία, ώστε να ενισχυθούν περισσότερο οι ήδη υπάρχοντες εμπορικοί δεσμοί εκεί.

Εκτός από έναν σημαντικό αριθμό οινοποιών, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο συγκριμένο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, παρόντες ήταν και μέλη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ο περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.