Επιμελητήριο Κυκλάδων και ΓΠΑ συνεχίζουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον αγροδιατροφικό πλούτο των Κυκλάδων

Συνεχίζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων τον κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων του 2022 που οργανώνει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων.

Οι επόμενες δύο εισηγήσεις σχετικά με την προστασία των καλλιεργούμενων φυτών (κηπευτικών, εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων και αμπέλου) από τις διάφορες ασθένειες και τα προβλήματα που προκαλούν έντομα και ακάρεα, θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

* Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 18.00-20.00 Οι κυριότερες ασθένειες κηπευτικών, εσπεριδοειδών και αμπέλου στις Κυκλάδες, με εισηγητή τον καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας Επαμεινώνδα Παπλωματά.

* Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 18.00-20.00 Ζωικοί εχθροί καλλιεργούμενων φυτών και η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους, με εισηγητή τον καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας Γεώργιο Παπαδούλη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας στις Κυκλάδες και πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα δύο πρώτα σεμινάρια για το κλάδεμα και τον εμβολιασμό στην άμπελο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου και θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής τηλεφωνικής επικοινωνίας και υποστήριξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ