Επίσκεψη φοιτητών του Μεταπτυχιακού του ΠΑΔΑ στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας

08/07/2024
2' διάβασμα
episkepsi-foititon-tou-metaptychiakou-tou-pada-stin-ichthyoskala-michanionas-325877

Ως ένα πρότυπο μοντέλο επιλιμένιας δραστηριότητας ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.), υποδέχτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του, στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, ομάδα φοιτητών του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αττικής – Τμήμα Διοίκησης Ανάπτυξης και Λειτουργίας Λιμένων. 

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τους χώρουςτης Ιχθυόσκαλας και ο Διευθυντής της με τα στελέχη της, τους ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας ως «αλιευτικό καταφύγιο» και ως μια χερσαία ζώνη , την οποία μπορούν να μελετήσουν στα πλαίσια των σπουδών τους .

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος που είχε την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης, «Ως Διοίκηση του Οργανισμού, στηρίζουμε εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ως στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στα στελέχη των Οργανισμών, την Αξιοποίηση των Εθνικών Υποδομών , την Ασφάλεια των φρέσκων ψαριών και αλιευμάτων, τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων καθώς και την Ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την Ιχνηλασιμότητα των αλιευμάτων».  

Τους φοιτητές συνόδευσε ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Δρόσος, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΑΔΑ, ο οποίος ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΟΚΑΑ. Όπως ανέφερε, οι εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, υπάρχει κατάρτιση του Ανθρώπινου Δυναμικού, τα στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Ήταν μια σημαντική και πολύ χρήσιμη εμπειρία για τους φοιτητές.

Όπως, τέλος, ανέφερε ο κ. Απόστολος Αποστολάκος, ως Οργανισμός έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, προσφέροντας στην κοινωνία και ειδικότερα στην εκπαίδευση νέες σύγχρονες πρακτικές που μέσα από την εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση θα οδηγήσουν σε βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Δεσμευόμαστε προσωπικά ότι θα συνεχίσουμε να εκσυγχρονιζόμαστε σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και σεβασμού του περιβάλλοντος.

ΓΡΑΦΕΙ: