Επίσκεψη Ν. Παπαδόπουλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

Επίσκεψη Ν. Παπαδόπουλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για το ζήτημα των καστανοπαραγωγών του Νομού Λάρισας.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του συντονιστή Διοίκησης κ.Ντίτορα Νικόλαου, ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος έθεσε αναλυτικά τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί στο νομό Λάρισας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι πρόεδροι των συνεταιρισμών Σκήτης –Ποταμιάς κ.Μανίκας Βαγγέλης , του συνεταιρισμού Καρίτσας –Στομίου  κ. Τριανταφύλλου Ευθύμιος και του συνεταιρισμού Αμπελακίων κ.Τσαλίκης Θωμάς, μέλη των συνεταιρισμών  καθώς και ο αναπληρωτής συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Ζωγράφος Βασίλης .

Ο κ.Παπαδόπουλος  γνωρίζοντας τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι καστονοπαραγωγοί ,αφού το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις μαζί τους ,πρότεινε άμεση συνάντηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων δασικών υπηρεσιών του νομού Λάρισας ώστε  να αποτυπωθεί  τεχνοκρατικά και με κάθε λεπτομέρεια το συνολικό πρόβλημα. Δήλωσε δε ότι, μετά από επαφή που είχε με τα αρμόδια υπουργεία , το ζήτημα διερευνάται έτσι ώστε να δοθεί μια λύση. Λόγω  όμως της ιδιαιτερότητας και της διαφορετικότητας  του προβλήματος από περιοχή σε περιοχή , πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένη τεχνοκρατική πρόταση των υπηρεσιών ,ώστε να δοθεί  λειτουργική και νόμιμη λύση ώστε να συνεχιστεί η καλλιέργεια του κάστανου,η οποία αφορά πάνω από 10.000 στρέμματα πανελλαδικά.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Ντίτορας Νικόλαος από την θέση ευθύνης του δεσμεύθηκε να συγκαλέσει συνάντηση των εμπλεκόμενων  Δασικών υπηρεσιών Λάρισας και Αγιάς των οποίων προΐσταται, την ερχόμενη Δευτέρα  11-09-2017,  ώστε να συζητηθεί  διεξοδικά το θέμα των καστανοπαραγωγών του Νομού Λάρισας. Τέλος δήλωσε ότι  ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Νομού έχουν την βούληση να συνεργαστούν ,ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στα  προβλήματα που εδώ και πολλά  χρόνια απασχολούν τους καστανοπαραγωγούς.