Επίσκεψη του υφυπουργού Β. Κόκκαλη στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίσκεψη του υφυπουργού Β. Κόκκαλη στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα μέσα από την συνεργασία Υπουργείου – Πανεπιστημιακού Ιδρύματος

Για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημερώθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, επισκεπτόμενος την έδρα της  Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου. Εκεί έγινε δεκτός από τις Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα από τον Πρύτανη, Καθηγητή Γιώργο Πετράκο και τους αναπληρωτές Πρύτανη, Καθηγητές Ζήση Μαμούρη και Θανάση Σφουγγάρη.

Ο Πρύτανης Γ. Πετράκος αναφέρθηκε στο πλούσιο ερευνητικό  έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και στις  παρεχόμενες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Ακόμη ο κ. Κόκκαλης, στα πλαίσια της επίσκεψης του, ενημερώθηκε από τους καθηγητές της Σχολής για τις ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών που είναι ικανές να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των προϊόντων και των οικονομικών στοιχείων των παραγωγών. 

Συζητήθηκε, επίσης, το πλαίσιο της συνεργασίας Υπουργείου – Πανεπιστημιακού Ιδρύματος με στόχο να στηριχθεί ο αγροδιατροφικός τομέας. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συνεργειών και την ανάγκη οι παραγωγοί στον αγροδιατροφικό τομέα να αξιοποιήσουν τις βέλτιστες πρακτικές με στόχο την ποιοτική παραγωγή, την αξιοποίηση της καινοτομίας και βέβαια μεγαλύτερο εισόδημα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.