Επισκέψιμος ο Βοτανικός Κήπος στο Νεοχώρι Καρδίτσας

Με πολλά καινούργια προγράμματα και νέες δραστηριότητες συνοδεύθηκε η προ ημερών επαναλειτουργία του Βοτανικού Κήπου στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Λίμνης Πλαστήρα, εκτός από το Βοτανικό Κήπο, είναι να δημιουργηθεί εκπαιδευτικός λαχανόκηπος, χώρος παραγωγής κομπόστ, Τράπεζα Σπόρων και άλλα πολλά.

Ανανεωμένο και το Κέντρο Ενημέρωσης, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να δει σπάνιες και ιστορικές φωτογραφίες από την περιοχή, ενώ η «Δανειστική Βιβλιοθήκη» προσφέρει πρόσβαση στη γνώση, αναπτύσσει τη φιλαναγνωσία και βοηθά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι φίλοι του κήπου μπορούν να δανείζονται βιβλία και να τα μελετούν στον χώρο αναψυχής, ή σε κάποιο παγκάκι του Βοτανικού Κήπου. Επίσης, το υπαίθριο θεατράκι προσφέρεται για παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ντοκιμαντέρ, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, ποιητικές βραδιές, φωτογραφίσεις, κυνήγι θησαυρού και άλλα πολλά.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει μόνιμος ξεναγός, ο οποίος ξεναγεί τους επισκέπτες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ανάλογα με το ηλικιακό κοινό και τα ενδιαφέροντα, προσαρμόζεται και η ξενάγηση, ενώ για τα σχολεία έχει προβλεφθεί ειδική εκπαιδευτική ενημέρωση, δεδομένου ότι ο ξεναγός είναι εκπαιδευτικός ο ίδιος. Ο Βοτανικός Κήπος θα είναι ανοιχτός όλη την εβδομάδα (εκτός Τρίτης) και ολόκληρο το έτος, ακόμα και τις αργίες. Το θερινό ωράριο είναι τις ώρες 10:00 με 13:00 και 17:00 με 20:00. Για κάθε πρόσθετη πληροφορία και προγραμματισμό επίσκεψης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κήπου, Γιώργο Καραντώνη.