Επισπεύδει διαδικασίες το ΥΠΕΣ για δασοπροστασία

Επισπεύδει διαδικασίες το ΥΠΕΣ για δασοπροστασία
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, για το θέμα της πυροπροστασίας  «Ρυθμίσεις  θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις», κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να επισπευτούν, σύμφωνα με το σκεπτικό, οι διαδικασίες πληρωμής, μετά από σχετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία  με το άρθρο 25 του νόμου 4479/2017, Α’94  καθίσταται δυνατή για το 2018 η διάθεση πιστώσεων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους σε συνδέσμους ΟΤΑ μέσω των οικείων δήμων, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Καθώς η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου το ΥΠΕΣ έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει εγκαίρως ο προγραμματισμός των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων, ειδικά για το 2018,  ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για καθαρισμούς, δασικούς δρόμους κ.ά. Την τροπολογία υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τη συγκεκριμένη τροπολογία δεν προκαλούνται δημοσιονομικές επιπτώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό. Υπενθυμίζουμε ότι χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών πλήττονται κάθε χρόνο από τις φωτιές.  

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress