Επιστημονικό συμπόσιο στη Ζαγορά για τη σχέση αιώνων Πηλίου-Aγίου Όρους

Οι διαχρονικές και πολυσύνθετες σχέσεις του Αγίου Όρους με το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η διεύρυνση του επιστημονικού διαλόγου με κύριο άξονα την ιστορική, πνευματική και πολιτιστική σύνδεση των δύο τόπων αναδείχθηκαν στο επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Πήλιο-Άγιον Όρος.

Μια διαρκής σχέση αιώνων», που πραγματοποιήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Στο συμπόσιο συνεισέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους επιστήμονες και ερευνητές στο πλαίσιο των ακόλουθων θεματικών ενοτήτων: Ιστορική σχέση των δύο τόπων (π.χ. εποικίσεις / ίδρυση μονών στο Πήλιο από Αγιορείτες, Πηλιορείτες στο Άγιον Όρος), ιστορικές / πνευματικές μορφές Πηλιορειτών – Αγιορειτών, συνάφειες / επιρροές εκκλησιαστικής τέχνης και αρχιτεκτονικής στο Πήλιο και στο Άγιον Όρος.

Παράλληλα, η Αγιορείτικη Εστία παρουσίασε έκθεση ζωγραφικής του Βρετανού εικαστικού, καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Bath Spa University της Μεγάλης Βρετανίας, Tim Vyner, με τίτλο «Μία εμπειρία ζωής στο Άγιον Όρος» στον χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ζαγοράς (η έκθεση θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως 30 Σεπτεμβρίου).