Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας στις Σέρρες

Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας στις Σέρρες
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ανοίγουν την Τετάρτη 5/10 στην πόλη των Σερρών, οι εργασίες του 31ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Ε.Ζ.Ε.), που πραγματοποιείται σε συνεργασία και με την ενεργή υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών. Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα των Ελλήνων Επιστημόνων του τομέα της Ζωικής Παραγωγής, και Μέλος του European Association for Animal Production. Η εταιρεία συμβάλλει με κάθε επιστημονικό μέσο -και μέσω των ετήσιων πανελλαδικών και διεθνών της Συνεδρίων-, στην προαγωγή των Επιστημών Ζωικής Παραγωγής, στη βελτίωση των τεχνικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών συνθηκών της Ζωικής Παραγωγής, καθώς και στην ανάπτυξη και εδραίωση των δεσμών μεταξύ Εκπαίδευσης, Έρευνας και Επιχειρησιακών Πρακτικών εφαρμογής.

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, η διεξαγωγή του Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. στις Σέρρες, για πρώτη φορά μετά το έτος 1982, και η ενεργή εμπλοκή του Επιμελητηρίου Σερρών έχουν πολλαπλό ωφέλιμο χαρακτήρα για την τοπική οικονομία και κοινωνία καθώς φιλοξενείται ένας σημαντικός Θεσμός, με πανελλαδική αναγνωρισιμότητα και ακτινοβολία, ο οποίος δημιουργεί προϋποθέσεις που ενισχύουν και συνδέουν την επιστημονική γνώση με τους επιχειρησιακούς όρους δικτύωσης και εξωστρέφειας στον τομέα της Ζωικής Παραγωγής. Ταυτόχρονα, οργανώνεται ένα πλούσιο Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων, με κύριο γνώμονα αφ’ ενός την εκπαιδευτική γνωριμία των φιλοξενούμενων Φοιτητών και των λοιπών Συνέδρων με Κτηνοτροφικές Μονάδες του Νομού και Επιχειρήσεις της αγροτικής οικονομίας,  κι αφ’ ετέρου την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που η γη και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει. Επίσης, θα προβληθούν οι επιστημονικές εξελίξεις εμπνέοντας και ενθαρρύνοντας έτσι τους νέους και ικανούς ανθρώπους σε υγιείς διεξόδους ενασχόλησης με την αγροτική και ζωική παραγωγή, ως τα βασικά κεφάλαια του τόπου μας.  

Το Επιμελητήριο Σερρών καλεί τους σχετιζόμενους με τον κλάδο της Ζωικής Παραγωγής, και όχι μόνο, να δώσουν το δικό τους «παρών» στο μεγάλο αυτό πανελλαδικό γεγονός καθώς συνιστά μια τεράστια ευκαιρία γνωριμίας και δικτύωσης με το σημαντικότερο επιστημονικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο της χώρας στα θέματα Αγροτικής Οικονομίας, η οποία είναι ταυτόχρονα μια εκ των βασικότερων δυνάμεων της Οικονομίας του Ν. Σερρών.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του SIRIS HOTEL (Τέρμα Αγ. Γεωργίου, Λεύκωνας Σερρών), από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

-Διαφήμιση-