Επιστολή ΣΕΚ στον Πρωθυπουργό για την ΠΟΠ Φέτα

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την συμφωνία της ΕΕ με την Νότια Αφρική για την ΠΟΠ Φέτα απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα ανέδειξε πρώτη η «ΥΧ» σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Αγώνας δρόμου για τη φέτα λίγο πριν τη συμφωνία με την Ν. Αφρική».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύνδεσμος «επειδή η συμφωνία είναι προ των πυλών θα πρέπει η Κυβέρνηση να εντείνει τον αγώνα, να μην υποκύψει στις πιέσεις και να εξασφαλίσει πλήρη προστασία της Φέτας ΠΟΠ».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του ΣΕΚ προς τον Πρωθυπουργό:

Θέμα: Πλήρης προστασία της Φέτας ΠΟΠ στη Συμφωνία Ε.Ε- Νότιας Αφρικής

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
κύριοι Υπουργοί,

Πληροφορηθήκαμε ότι η χώρα μας υφίσταται ισχυρές πιέσεις για να αποδεχτεί τη συμφωνία Ε.Ε- Νότιας Αφρικής χωρίς να εξασφαλίσει την προστασία της Φέτας. Το θέμα αυτό των πιέσεων άλλωστε έχει επισημανθεί και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αποστόλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Επειδή η συμφωνία είναι προ των πυλών θα πρέπει η Κυβέρνηση να εντείνει τον αγώνα, να μην υποκύψει στις πιέσεις και να εξασφαλίσει πλήρη προστασία της Φέτας ΠΟΠ.

Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Φέτα αποτελεί στρατηγικό προϊόν για τη χώρα μας, στυλοβάτης της αιγοπροβατοτροφίας μας, με αξία εξαγωγών που ξεπερνά τα 300 εκ. € και τάση συνεχώς ανερχόμενη.