Επιστρέφονται τα αναδρομικά στους δικαστές: Υπάρχουν πολίτες πιο…ίσοι από τους υπόλοιπους

Αναβλήθηκε για τις 30 Μαΐου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας 23χρονου κτηνοτρόφου στα Ανώγεια
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Θύελλα αντιδράσεων στο σύνολο της κοινωνίας έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων της 20-9-2016, με την οποία επιστρέφεται αναδρομικά το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Την ίδια ώρα, που ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για όλους τους Έλληνες πολίτες οι δικαστικοί ξεχωρίζουν εαυτούς χαρίζοντας ποσά που έχουν ήδη καταβάλει στην εφορία και μετά την συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μπήκε «το νερό στο αυλάκι» με την επιστροφή ποσών τα οποία κυμαίνονται από 2 έως 15 χιλιάδες ευρώ με το αιτιολογικό ότι πρέπει να εξομοιωθούν οι απολαβές τους με αυτές των βουλευτών.  

Βέβαια η αντίδραση των πολιτών στη εξέλιξη αυτή – την οποία ουκ ολίγοι χαρακτηρίζουν άκρος προκλητική – διογκώνεται ώρα με την ώρα. «Θεώρησαν νόμιμα τα τρία μνημόνια, αποφάσισαν ότι είναι συνταγματικό το άκρος αντισυνταγματικό μέτρο της αναδρομικότητας των  νόμων και τώρα το κράτος, το οποίο δεν διαφέρει σε τίποτα είτε με κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους… ανταμείβει.

Σημειώνεται, ότι στο σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη στo πλαίσιo της ίσης φορολογικής μεταχείρισης των μισθών των δικαστικών με αυτούς των βουλευτών, οι οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους, καθώς επίσης και στις αποφάσεις του Μισθοδικείου, στο οποίο προσέφυγαν δικαστές και οι οποίες είναι αμετάκλητες και δεσμευτικές για τη Διοίκηση.

Με πιο απλά λόγια δηλαδή, οι δικαστικοί όπως και οι βουλευτές, απολαμβάνουν διαφορετικών προνομίων από αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Είναι τυχαίο άραγε ότι και οι μεν και οι δε λειτούργησαν και λειτουργούν προς την κατεύθυνση της πλήρους οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου του Ελληνικού λαού;

-Διαφήμιση-