Επιτροπή για να αποζημιωθούν δίκαια και άμεσα, συγκρότησαν αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας του Δήμου Τεμπών

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας του δήμου Τεμπών καθώς για τρίτη συνεχή χρονιά τα δέντρα τους αντιμετωπίζουν ζημιά μέχρι και 100%.

Το πρόβλημα της αποζημίωσης των παραγωγών απασχόλησε πρόσφατη συγκέντρωση του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας, με τον πρόεδρο Αντώνη Ζέλφο να δηλώνει ότι «όλοι οι παραγωγοί είναι ανάστατοι από την αδιαφορία και την απάθεια της Πολιτείας και των υπηρεσιακών. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να σχηματίσουμε Επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Τεμπών και να ζητήσουμε από τους αρμοδίους ενημέρωση στα παρακάτω: Ποια είναι η κατεύθυνση του κράτους προς τους αμυγδαλοπαραγωγούς.

Γιατί διαιωνίζεται η καταβολή της αποζημίωσης του 2017. Γιατί το 2019 δεν εντάχτηκε σε κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιάς, είτε ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ σε επίπεδο νομού. Αναγνωρίζουν ότι η ζημιά ξεπερνά από 80-90% προς το αμύγδαλο; Πρέπει για το έτος 2020 να προκαταβληθεί μέρος της αποζημίωσης της ζημιάς από τον παγετό, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια μας».