Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομίας

Με κεντρικό μήνυμα την «προστασία του δάσους» πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομίας που διοργανώθηκε στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δασικής Ιστορίας του Μαίναλου.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή́ Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Τρίπολης, και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα αυτού, αλλά και του Δασαρχείου Βυτίνας. Την εκδήλωση υποστήριξαν μεταξύ άλλων ο Δήμος Τριπόλεως, το Δασαρχείο Βυτίνας, η πυροσβεστική υπηρεσία Τριπόλεως, το σώμα εθελοντών πυροσβεστών Τριπόλεως, αλλά και το δασαρχείο Αιγάλεω.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο χώρο του Μουσείου είχαν την δυνατότητα να δουν τους διαγωνιζόμενους από πολλά μέρη της Ελλάδας να λαμβάνουν μέρος σε αγωνίσματα δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, καλλιτεχνικής ματιάς και άλλων δεξιοτήτων.

Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Οικονόμου από το Καρπενήσι, τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Χαράλαμπος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αναστάσιος Φουρκιώτης.

Παράλληλα, μπόρεσαν να δουν ζωντανή επίδειξη ξυλογλυπτικής με αλυσοπρίονα από τον Άγγελο Πατσιατζή. Ο ξυλογλύπτης φιλοτέχνησε ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο, το «Πνεύμα του Δάσους» το οποίο στο τέλος της εκδήλωσης δωρίστηκε Μουσείο Δασικής Ιστορίας.

Τέλος, όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες είχαν την ευκαιρία δωρεάν ξενάγησης στο Μουσείο και να μάθουν από τον υπεύθυνο, Θοδωρή Τσάμη, όλη την υλοτομική παραγωγή και τέχνη στην χώρα μας αλλά και όλες τις απαραίτητες ιστορικές και τεχνικές πληροφορίες του χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ