Επιχειρηματική αποστολή στη Νιγηρία διοργάνωσε ο ΣΕΒ

Επιχειρηματική αποστολή στη Νιγηρία διοργάνωσε ο ΣΕΒ

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διανοίγονται στη Νιγηρία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στη χώρα, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο Εμπορίου και Τεχνολογίας και τον ΣΕΒΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Ελλάδα.

Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, καθώς και ο Επιτετραμμένος της Νιγηρίας στην Ελλάδα, κ. Ajadi Folorunsho.

Όπως επισημάνθηκε, η Νιγηρία είναι η πολυπληθέστερη χώρα και η μεγαλύτερη οικονομία στην Αφρική (και 27η στον κόσμο, βάσει ΑΕΠ). Διαθέτει επίσης σημαντικούς φυσικούς πόρους, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά. Αποτελεί τη σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στην Αφρική, αλλά και την 8η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε εξαγωγές πετρελαίου. Ενώ η οικονομία της παραδοσιακά βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη τόσο στον τομέα των υπηρεσιών, όσο και σε αυτόν της μεταποίησης. Τα χρηματοδοτικά κίνητρα που έχει υιοθετήσει και το ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο, πολλαπλασιάζουν τα οφέλη, τα οποία μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω συμφωνιών με τοπικούς συνεταίρους.

Στην αποστολή, συμμετείχαν 16 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των φαρμάκων και των υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο ΣΕΒ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με επιχειρηματικούς φορείς της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ