Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων νότια της Κρήτης

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων νότια της Κρήτης

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών νότια της Κρήτης, όταν το 25 περίπου μέτρων ξύλινο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκε 75 ναυτικά μίλια των Καλών Λιμένων, σε περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Αιγύπτου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 302 άνθρωποι, και έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί, με τις αρχές να συνεχίζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής την επιχείρηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ναυαγοί περισυνελέγησαν από παραπλέοντα πλοία και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσα άτομα επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος και αν υπήρχαν άλλα άτομα στα αμπάρια, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από πού είχε ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, αεροσκάφος του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης εποπτεύει την όλη επιχείρηση.