Έργα ανάπλασης στο Πλατανόδασος της Πάτρας

Η αξιοποίηση του Πλατανοδάσους της Πάτρας, μιας έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων στις εκβολές του ποταμού Χαράδρου, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων σε Μποζαΐτικα και Προάστιο, φαίνεται πως παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο καθηγητής Τζον Χάρισον είναι το πρόσωπο στο οποίο άναψε το «πράσινο φως» η δημοτική αρχή για να επιμεληθεί τον σχεδιασμό ανάπλασης του Πλατανοδάσους. Ο Γαλλοελβετός γεωπόνος και ειδικός στην αρχιτεκτονική κήπων μεγάλων διαστάσεων προχώρησε στην πρώτη παρουσίαση των προτάσεών του στους κατοίκους της περιοχής, παρουσία του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, του αντιδημάρχου Πρασίνου και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου, και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστου Κορδά, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, ήταν και ο αρχικός σύνδεσμος του Τζον Χάρισον με τη δημοτική αρχή, λόγω της φιλίας τους.

«Πρέπει να απαντήσουμε σε ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σημαίνει το πράσινο για την Πάτρα; Τι ποιότητα ζωής δίνει στον πολίτη; Θα εργαστούμε όλοι μαζί, με εσάς, με τους εθελοντές, με τους εργάτες του δήμου. Θα δουλέψουμε πάνω σε ένα μοντέλο που θα προσφέρει κάτι όμορφο στην πόλη. Ένα ελληνικό μοντέλο, που βασίζεται στον ελληνικό τρόπο ζωής. Ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε στις εργασίες είναι να χρησιμοποιήσουμε και υλικά μέσα και γύρω από το Πλατανόδασος. Θα αξιοποιήσουμε και τη μέθοδο της κομποστοποίησης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γαλλοελβετός γεωπόνος.