Εργάτες Γης: Σε καλό δρόμο η χορήγηση παράτασης για τη μετάκληση εξάμηνου καθεστώτος

Θετικά ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν από τη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Ένωσης Πυρηνόκαρπων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Αντικείμενό της, τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες σχετικά την απασχόληση μετακλητών πολιτών από τρίτες χώρες στα χωράφια.

Συγκεκριμένα, τέθηκε το αίτημα για χορήγηση παράτασης στην κατά παρέκκλιση διαδικασία μετάκλησης που δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολήσει τον εργάτη για έξι μήνες (τρεις συν τρεις μήνες, χωρίς τη μεσολάβηση προξενικών αρχών).

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, Χρήστος Γιαννακάκης, που παρευρέθη στο υπουργείο Μετανάστευσης, «τέθηκαν ζητήματα για τη βελτίωση του υφιστάμενου καθεστώτος του κώδικα μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο υπουργός επέδειξε θετική διάθεση γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση και με τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Περιμένουμε ανακοινώσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από τη χορήγηση παράτασης στην κατά παρέκκλιση διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα της κατά παρέκκλιση μετάκλησης έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2021.