Εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Ν. Αφρικής στην ελληνική βουλή…με ολίγη από φέτα

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη της Νότιας Αφρικής στην Αθήνα, Marthinus C J Van Schalkwyk είχαν η πρόεδρος και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νότιας Αφρικής, κυρίες Παναγιώτα Βράντζα και Χαρά Καφαντάρη και ακροθιγώς τέθηκε και το θέμα της φέτας.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Ν. Αφρικής στην ελληνική βουλή...με ολίγη από φέτα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κι έγινε αναφορά στο θάνατο του Άχμετ  Καθράντα, συγκρατούμενου και στενού συνεργάτη του αείμνηστου προέδρου Νέλσον Μαντέλα, που συνέβαλε στην απελευθέρωση από το απαρτχάιντ και ξεψύχησε πριν λίγες ώρες από μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στις εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις  καθώς και στην ελληνική κοινότητα της Ν. Αφρικής από πλευράς της προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαράς Καφαντάρη ενώ τέθηκε το θέμα των αποδήμων, των εκπαιδευτικών και των κληρικών της Ελλάδας που ζουν στη Νότια Αφρική.

-Διαφήμιση-

Η επίσκεψη στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν εθιμοτυπική αλλά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Βράντζα είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνομιλήσει με τον πρέσβη και για το θέμα της φέτας και γενικότερα του ανοίγματος που συμβαίνει με τη συμφωνία για το διαφρικανικό εμπόριο ΕΕ – Νοτίου Αφρικής και τις αλλαγές που προοιωνίζονται μετά την παρέλευση της πενταετίας.

Ο κ. πρέσβης της Νοτίου Αφρικής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε πως τα περισσότερα τυριά, που κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας του είναι αγελαδινά ενώ κάλεσε τις δυο εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Νότιας Αφρικής και μετέχουσες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σε εορταστική εκδήλωση για τη χώρα του, που γίνεται τον ερχόμενο Μάιο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki