Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Μεγάλες ημέρες της Νεμέας» 2017

1 Αυγούστου 2017 - 3 Σεπτεμβρίου 2017

NEMEA-megales-meres-2017

Οι «Μεγάλες ημέρες της Νεμέας» είναι ένας θεσμός, που ξεκίνησε το 2004 και εξελίσσεται μέχρι σήμερα χάρη στην απόφαση του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, που βρήκε συμπαραστάτη τον Δήμο Νεμέας.

Στόχος η προβολή του κρασιού ΠΟΠ

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, Νίκος Βλάχος, «είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα, που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μία από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή».

Στην περιοχή της Νεμέας δραστηριοποιούνται περίπου 40 οινοποιεία, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός όσων ζουν από την καλλιέργεια αμπελιού. Ο Νίκος Βλάχος τονίζει ότι «η προσπάθεια να δέσει ο τουρισμός με το τοπικό προϊόν εξελίσσεται συνεχώς, αφού από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Η προσέλευση ξένων επισκεπτών για τον αρχαιολογικό τουρισμό της Νεμέας δένει πιο εύκολα τον τουρισμό με την τοπική παραγωγή οίνου. Η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς και έτσι οι τοπικοί οίνοι δημιουργούν ένα νέο καταναλωτικό κοινό».

Οι επιχειρηματίες της περιοχής προσδοκούν ότι θα αυξηθεί περισσότερο ο οινοτουρισμός και μέσα από αυτόν το εμπόριο οίνων στους χώρους παρασκευής τους με μεγαλύτερο κέρδος από αυτό που θα είχαν αν καταναλωνόταν μέσω εμπόρων.

Όσο για τις εξαγωγές, ο Νίκος Βλάχος τονίζει ότι «όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται συνεχώς».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Αυγούστου 2017
Τέλος:
3 Σεπτεμβρίου 2017
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Νεμέα
Νεμέα,20500Ελλάδα