Το ενδεχόμενο εξωδικαστικών συμβιβασμών εξετάζει η Bayer για τη γλυφοσάτη

η Bayer παραμένει αφοσιωμένη στην υπεράσπιση του Roundup ενάντια στους ισχυρισμούς ότι προκαλεί καρκίνο.

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του δικαστικού αγώνα κατά της εταιρείας αγροχημικών Monsanto, η οποία πλέον ανήκει στον γερμανικό κολοσσό Bayer, με αφορμή τις παρενέργειες του ζιζανιοκτόνου Roundup, σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Werner Baumann, η γερμανική πολυεθνική πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε εξωδικαστικούς διακανονισμούς για τη γλυφοσάτη, ανάλογα με τα συνολικά δικαστικά κόστη των υποθέσεων που τη βαραίνουν.

«Αν μπορέσουμε να διευθετήσουμε τις υποθέσεις με τέτοιον τρόπο, ώστε τα πιθανά ποσά διακανονισμού να είναι χαμηλότερα από το κόστος των δικαστικών εξόδων, ασφαλώς και θα το εξετάσουμε από οικονομική άποψη», δήλωσε ο Baumann, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο υπαναχώρησης από τη μέχρι πρότινος αδιαπραγμάτευτη στάση στης εταιρείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Bayer παραμένει αφοσιωμένη στην υπεράσπιση του Roundup ενάντια στους ισχυρισμούς ότι προκαλεί καρκίνο. «Η εταιρεία θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον εαυτό της σε αυτή την αντιδικία», ξεκαθάρισε ο Baumann.