Εύβοια: Νεκρό ολόκληρο κοπάδι πρόβατα σε παραλία, μετά το θάνατο του βοσκού

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ολόκληρο κοπάδι με πρόβατα σε παραλία της Εύβοιας, καθώς ένα ένα τα πρόβατα πέθαιναν όταν έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που τα φρόντιζε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το evima.gr το κοπάδι βρίσκεται νεκρό εδώ και μέρες στην παραλία Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια. Το πιθανότερο σενάριο είναι τα πρόβατα να πέθαναν από ασιτία ή δηλητηρίαση από το θαλασσινό νερό.

Ο ιδιοκτήτης, βοσκός του κοπαδιού των περίπου 30-50 προβάτων από τον Αργυρό της Εύβοιας έφυγε από τη ζωή πριν από αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα τα ζώα να μείνουν αφρόντιστα. Κανείς δεν βρέθηκε να αναλάβει τη φροντίδα του κοπαδιού. 

Τα ζώα εικάζεται ότι κατηφόρισαν προκειμένου να βρουν τροφή και νερό προς την παραλία του Αγίου Δημητρίου, και βρήκαν τραγικό θάνατο από το θαλασσινό νερό που έπιναν για να ξεδιψάσουν. 

Απομακρύνονται σήμερα τα νεκρά πρόβατα από την παραλία

Απομακρύνονται εντός της ημέρας τα πρόβατα που βρίσκονται νεκρά στην παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Εύβοια.
 
Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με το νεκρό κοπάδι προβάτων, εντός της ημέρας σήμερα αναμένεται να απομακρυνθούν τα άτυχα ζώα από την παραλία στην οποία βρίσκονται.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evima.gr, τα πρόβατα είχαν αγοραστεί από επιχειρηματία, ο οποίος είχε σκοπό να πάει να τα πάρει από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς τα ζώα, όπως αναφέραμε και χθες κατέβηκαν στην παραλία και πιθανά λόγω δηλητηρίασης από το θαλασσινό νερό αλλα και ασιτίας πέθαναν το ένα μετά το άλλο.
Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό όταν αυτό έγινε γνωστό από το evima, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς με το που έγινε γνωστό το συμβάν, ξεκίνησε κατευθείαν επιτόπιο έλεγχο, ενώ επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, ο οποίος εντός της ημέρας θα απομακρύνει τα ζώα από το σημείο.

 

Πηγή: evima.gr