Ευρωβαρόμετρο: Οι πολίτες της ΕΕ αναγνωρίζουν τα οφέλη της ΚΑΠ

Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους και συγκεκριμένα το 74% των Ελλήνων, γνωρίζουν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, ενώ το 84% των πολιτών της Ελλάδας θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες επωφελούνται από αυτήν. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 13/10 από την Κομισιόν.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 27.200 ερωτηθέντων σε 27 κράτη μέλη. 

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (95%) πιστεύουν ότι η γεωργία και οι αγροτικές περιοχές είναι σημαντικές για το «μέλλον μας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ γνωρίζουν την ΚAΠ σε ποσοστό 73%, 6 ποσοστιαίες μονάδες ψηλότερα από ό, τι το 2017 ενώ πιστεύουν ότι η ΚΑΠ ωφελεί όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους αγρότες (ποσοστό 76%). Σε όλα τα κράτη μέλη, η πλειοψηφία των πολιτών συμμερίζεται αυτήν την άποψη, εκτός από τη Μάλτα.

Επίσης το 62% των ερωτηθέντων (το 75% στην Ελλάδα) πιστεύουν ότι η παροχή ασφαλών, υγιεινών τροφίμων υψηλής ποιότητας θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος της ΚΑΠ.

Τέλος το 56% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι οι ενισχύσεις πρέπει να αυξηθούν την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 16/10