Ευχάριστη έκπληξη για τον Μ. Βορίδη από τους αλιείς της Καλύμνου (βίντεο)

Ευχάριστη έκπληξη για τον Μ. Βορίδη από τους αλιείς της Καλύμνου

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, κατά την αναχώρησή του από την Κάλυμνο, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη την Τρίτη (29/9).

Δεκάδες αλιευτικά τον συνόδευσαν δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι αλιείς αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών, Γιώργος Κατσοτούρχης είχε εκφραστεί με εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο του.

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στην ακριτική Κάλυμνο

Με πολλή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Αλιευτικού συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών να επισκεφθώ την ακριτική Κάλυμνο.Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νησί είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με φορείς της αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.Είναι εξόχως σημαντικό να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία, πολύ περισσότερο μάλιστα μέσα στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας.Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσουν να στηρίζουν εμπράκτως και με όλες τους τις δυνάμεις έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του παραγωγικού ιστού της πατρίδας μας.

Δημοσιεύτηκε από Μάκης Βορίδης στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Μάκης Βορίδης περιέγραψε την εμπειρία με ανάρτηση στα social media στην οποία αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Κάλυμνο είχα την ευκαιρία να συζητήσω με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα (αλιείς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους).

Η συγκίνησή μου υπήρξε μεγάλη όταν κατά την αποχώρησή μου από το νησί, το σύνολο του αλιευτικού στόλου των μεγάλων πελαγικών ψαριών με συνόδευσε κατά τον διάπλου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για τα μέτρα στήριξης προς τον κλάδο.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την μοναδική και ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ