FAO: Οι σχολικοί κήποι ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την υγιεινή διατροφή

Η γνώση και η δοκιμή υγιεινών τροφών, η εκπαίδευση στον τρόπο παραγωγής των φρούτων και των λαχανικών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων για ομαδική εργασία, η προώθηση πιο θρεπτικών διατροφικών επιλογών και η αναγνώριση της δουλειάς των αγροτών και των εργατών γης είναι τα οφέλη που καταγράφει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) σχετικά με τη δημιουργία σχολικών κήπων.

Ο Οργανισμός παροτρύνει τις σχολικές μονάδες παγκοσμίως να χρησιμοποιήσουν τους σχολικούς κήπους για να εξοικειώσουν τα παιδιά με τις θρεπτικές τροφές. Όπως καταγράφει, οι σχολικοί κήποι είναι ένας εξαιρετικός, πρακτικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά για τα τρόφιμα και την ισορροπημένη διατροφή. Έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με τον FAO, ότι οι σχολικοί κήποι οδηγούν σε βελτιώσεις στη στάση των παιδιών απέναντι στα θρεπτικά τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά.

Στο αφιέρωμα που πραγματοποίησε ο FAO καταγράφει γενικότερα τη σημασία της παροχής υγιεινών γευμάτων στα σχολεία, καθώς, όπως τονίζει, είναι ένας τρόπος τα παιδιά να μάθουν για τη συμβολή του αγροτικού τομέα στην κοινωνία. Μέσω του αφιερώματος, δίνονται συστάσεις σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας των θρεπτικών γευμάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είναι νόστιμα και τα παιδιά τα απολαμβάνουν. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα fao.org.