Φεστιβάλ Γαστρονομίας σε εστιατόριο των Αθηνών με γεύσεις από την Καβάλα

Φεστιβάλ Γαστρονομίας σε εστιατόριο των Αθηνών με γεύσεις από την Καβάλα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η πρωτοβουλία της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποτελεί συνέχεια των σεμιναρίων «Καβάλα-Ιστορίες Γεύσεων/Kavala-Tales of Taste» με σκοπό την ενίσχυση του Γαστρονομικού Τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων καταστημάτων εστίασης ξεκίνησαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας, τα σεμινάρια της πρωτοβουλίας για τη γαστρονομία, με τίτλο «Καβάλα-Ιστορίες Γεύσεων/Kavala-Tales of Taste», που διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με αρωγούς το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο Διευθυντών Εστιατόρων-Ταβερνών-Εξοχικών Κέντρων Καβάλας και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Νομού Καβάλας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Φεστιβάλ Γαστρονομίας σε εστιατόριο των Αθηνών με γεύσεις από την Καβάλα

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μετά από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας και αφορά στη συγκρότηση και ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας και την προώθηση της πόλης ως γαστρονομικού προορισμού.

Μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της επιχείρησης σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Καβαλιώτη executive chef Νίκο Φωτιάδη, κατάρτισαν έναν πρώτο κατάλογο τοπικών συνταγών, παραδοσιακών προϊόντων και τοπικών παραγωγών, καθώς και μια προμελέτη με προδιαγραφές για την εκπόνηση ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας. Η ταυτότητα της πρωτοβουλίας σχεδιάστηκε από τον δημιουργό του τουριστικού λογοτύπου της πόλης Σάββα Σαββίδη και βασίζεται στο βασικό πυρήνα του εγχειρήματος, που είναι η πολυπολιτισμική γαστρονομική παράδοση και οι αφηγήσεις που τη συνοδεύουν.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας σε εστιατόριο των Αθηνών με γεύσεις από την Καβάλα

Το σημερινό σεμινάριο, πρώτο από μια σειρά τεσσάρων που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης, χαιρέτισε η πρόεδρος της επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει ο δήμος Καβάλας στον Γαστρονομικό Τουρισμό, καθώς εμπλουτίζει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από τον προορισμό Καβάλα και συνάμα συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης δράσης στιςεπιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

Τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος αρχικά, στο θεωρητικό μέρος, παρουσίασε προτάσεις και κανόνες για το στήσιμο του καταλόγου ενός καταστήματος και ακολούθως, στο πρακτικό μέρος, προχώρησε σε μαγειρική επίδειξη τριών τοπικών συνταγών.

Πηγή: www.kavalapost.gr

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress