Ν. Φίλης: Βάζουμε τάξη στο καθεστώς ανεξέλεγκτης μαθητείας

Ν. Φίλης: «Βάζουμε τάξη στο καθεστώς ανεξέλεγκτης μαθητείας»
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Αλλάζει το καθεστώς μαθητείας εργαζομένων, που απασχολούνται ακόμη και στην αγροτοβιομηχανία και προέρχονται από τεχνικά λύκεια με τις νέες ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, για το τι συμβαίνει με τις εκπαιδευτικές επαγγελματικές δομές και αν μειώνονται από 35% στο 10%, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ανέφερε πως υπάρχουν προβλέψεις και για μικρές εκπαιδευτικές δομές. Σημείωσε πως υπάρχει μείωση σε περιπτώσεις που ήταν ελάχιστοι οι μαθητές αλλά είναι μόλις στο 5%.

Επεσήμανε πως έχουν γίνει ήδη επαναπροσλήψεις καθηγητών, που είχαν οδηγηθεί στην έξοδο, με αποφάσεις Αρβανιτοπούλου και έρχονται και τα βιβλία, καθώς οριστικοποιείται πιο αργά στα τεχνικά λύκεια ο αριθμός των μαθητών.

Στις κατηγορίες Δελή ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους της στην εκπαίδευση ο κ.Φίλης απάντησε ότι η κυβέρνηση βάζει μια τάξη και στο καθεστώς ανεξέλεγκτης μαθητείας χωρίς όρους. Έτσι, όπως είπε, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, οι εργαζόμενοι αυτοί θα απολαμβάνουν 75% του μισθού του κατώτατου εργάτη, κατά το 4οσπουδών και ο χρόνος αυτός θα μετράει ως συντάξιμος, αντί να είναι στον 3ο χρόνο σπουδών.

Για το θέμα της γεωργικής εκπαίδευσης έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση και από το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη. Ο Κρητικός βουλευτής  ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση καθώς με το πρόσφατο μνημόνιο μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπεται η δημιουργία πολυλειτουργικού αγροκτήματος στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση και συνέργιες με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δομές, είτε ανήκουν  στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, είτε όχι.

-Διαφήμιση-