Φον ντερ Λάιεν: Το Green Deal είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης για μια ευημερούσα ευρωπαϊκή οικονομία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία «είναι το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης για μια ευημερούσα, υπεύθυνη και ανθεκτική οικονομία» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Beyond Growth», στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ert.gr, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι πρόκειται επίσης για πρόγραμμα με στόχο τον συστηματικό εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. «Μακροπρόθεσμα, μόνο μια βιώσιμη οικονομία μπορεί να είναι μια ισχυρή οικονομία. Μόνο μια βιώσιμη οικονομία έχει τους πόρους για να επενδύσει σε ένα πιο υγιές και δίκαιο αύριο» επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, αναφέρθηκε εκ νέου στον «ενεργειακό εκβιασμό» του Κρεμλίνου.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και μας ταρακούνησε βαθιά. Αλλά όχι μόνο εγγυηθήκαμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και προστατεύσαμε ευάλωτα νοικοκυριά και εταιρείες με τη συνεισφορά αλληλεγγύης από μεγάλους παρόχους ενέργειας, αλλά επιταχύναμε επίσης μαζικά τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία, σήμερα παράγουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο παρά από το αέριο. Ενώ οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 1%, εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε να μειώσουμε τις εκπομπές κατά 2,5% – παρά τον πόλεμο».

Πηγή: ERTNews.gr