Στο «φως» η Alexandrou Chora στο Οφρύνιο Καβάλας

Η μεγάλη τουριστική θεματική επένδυση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της Philoxenia

Παρουσιάζεται και επίσημα από τον όμιλο Κουρτίδη, στα πλαίσια της Philoxenia στη Θεσσαλονίκη από αύριο Παρασκευή 12/11 μέχρι και την Κυριακή 14/11, η νέα μεγάλη θεματική τουριστική επένδυση με την ονομασία Alexandrou Chora, που θα υλοποιηθεί στο Οφρύνιο της Καβάλας. Το project που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή, περιλαμβάνει σε μια έκταση 135 στρεμμάτων, τη δημιουργία ενός resort 5 αστέρων, ενός ξενοδοχείου spa 4 αστέρων, ενός πρότυπου «χωριού» 200 κατοικιών και ενός  θεματικού πάρκου για το Μέγα Αλέξανδρο.

costa-ofrynio-alexandrou-chora1.jpg

Ως ατού της περιοχής παρουσιάζονται το πολύ μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον λόγω της Αμφίπολης και των Φιλίππων στην Καβάλα, τα σημαντικά οινοποιεία και οι οινοτουριστικές διαδρομές, το ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον και το γεγονός ότι η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη διαρκεί 47 λεπτά της ώρας.

Μάλιστα, το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως (μαθητές, οικογένειες και τουρίστες) και στόχος είναι να συνδέεται απόλυτα με τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, όπου ήδη ετοιμάζονται σχετικές προτάσεις προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

costa-ofrynio-alexandrou-chora2.jpg

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί θεματικό πάρκο πληροφοριών στην παραλία Οφρυνίου, με χώρους φωτογράφησης και άλλων διαδραστικών δραστηριοτήτων, το οποίο θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 800-1000τμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Αβανίδης, μέλος της ομάδας Dreamworkers που έχουν αναλάβει την κατασκευή του πάρκου και είναι γνωστοί για τη δημιουργία ανάλογων θεματικών πάρκων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπως το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, οι Μυστικοί Κόσμοι του Τριβιζά κτλ.

Η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία του συγκροτήματος θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. Το project έχει ήδη προσελκύσει κρούσεις από επενδυτές σημαντικών ή μικρότερων budget από Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε ανοιχτοί για να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρετα, συμφωνα με παράγοντες του ομίλου.

costa-ofrynio-alexandrou-chora5.jpg

Το θεματικό πάρκο για το Μέγα Αλέξανδρο, όπως εκτιμά ο όμιλος, θα προσελκύει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες ετησίως . Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αβανίδης, το πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 40 στρεμμάτων, ενώ ο στεγασμένος χώρος του θα είναι συνολικά 1.800 τετραγωνικά, χωρισμένος σε τρία αυτόνομα κτήρια. Σημαντικό τμήμα της διαδρομής των επισκεπτών θα αναπτυχθεί στον εξωτερικό χώρο, όπου θα κυριαρχούν τρισδιάστατα και κινούμενα εκθέματα.

Πηγή: makthes.gr