Φωτιές στον Έβρο: Κίνδυνος για το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμμης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν Πυροσβέστες, δυνάμεις του Στρατού, κάτοικοι και εθελοντές για ένατη συνεχόμενη ημέρα στον Έβρο, με τα δύο κύρια μέτωπα της φωτιάς στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και στη Δαδιά να παραμένουν ενεργά.

Στη Λευκίμμη οι κάτοικοι δέχθηκαν την Κυριακή (27/8), μήνυμα εκκένωσης από το 112 προς Τυχερό. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και απειλούσε να μπει στο χωριό, ωστόσο ο κίνδυνος αυτός φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστον, να εξαλείφθηκε. Αντιθέτως, ήταν απο το απόγευμα σε κατάσταση απειλής το απολιθωμένο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή.

Λεωφορεία απομακρύνουν τους υπερήλικες κατοίκους από το χωριό ενώ οι νεότεροι φαίνεται πως μένουν πίσω για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο καναντέρ, ενώ δύο φορτωτές του Δήμου Σουφλίου κάνουν εργασίες επέκτασης αντιπυρικής ζώνης πέριξ της Λευκίμμης, παρουσία δύο πυροσβεστικών οχημάτων.

Μέσα στο χωριό βρίσκονται αυτή την ώρα σε ετοιμότητα 4 πυροσβεστικά οχήματα από τη Βουλγαρία με 16 άνδρες, καθώς και δυνάμεις του στρατού.

Πηγή: gnomionline.gr