Φωτοβολταϊκά έως 400 kW: Από τις 21/10 αιτήσεις στην Πελοπόννησο, ακολουθεί η Κρήτη

Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών σε ΑΠΕ για φωτοβολταϊκά ισχύος έως 400 kw στις μέχρι πρότινος «κορεσμένες» περιοχές. Την Τετάρτη 19/10 άνοιξε η πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ για τις Κυκλάδες, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» αύριο Παρασκευή 21/10, μετά από αρκετές αναβολές, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να υποδέχεται αιτήσεις από τις 11.00 πμ για τα έργα στην Πελοπόννησο.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών αυτοπαραγωγών με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού και εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού η πλατφόρμα ανοίγει στις 25 Οκτωβρίου (από τις 11:00 π.μ.). Το ενδιαφέρον των αγροτών αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τόσο για την Κρήτη όσο και για την Πελοπόννησο σε μια περίοδο όπου το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί και τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι γεωργοί προσπαθούν να βρουν λύσεις για να παραμείνουν βιώσιμοι.

Yπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) θα διαθέσει ισχύ 86 MW (Μεγαβάτ) για τα δίκτυα της Πελοποννήσου, 45 MW για τις Κυκλάδες (εκ των οποίων 15 MW για net metering) και 140 MW για την Κρήτη (εκ των οποίων 40 MW για net metering).