Με το σταγονόμετρο το νερό από το φράγμα Αποσελέμη

Στα δικαστήρια θα κριθούν τα έργα στο φράγμα Αποσελέμη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

«Αν όμως υπάρξει ανομβρία, το πρόβλημα θα υπάρχει και του χρόνου – το φράγμα δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τα αποθέματα»

Έπαυσε την περασμένη Παρασκευή, η τροφοδοσία του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΗ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή τροφοδοσία της πόλης, κυρίως στο κέντρο και στις περιοχές των οδών Παπανδρέου και Πλαστήρα, λόγω της μείωσης των ποσοτήτων νερού, με τις οποίες τροφοδοτείται πλέον το Ηράκλειο. Παρακαλεί δε τους δημότες αυτών των περιοχών “να καταναλώνουν με περίσκεψη, αποφεύγοντας την σπατάλη νερού. Το τελευταίο δίμηνο (Ιούλιο – Αύγουστο) , μετά από παύση, τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τροφοδοτούσε τη ΔΕΥΑΗ με 200 m3/ώρα.

Τροφοδοσία με το σταγονόμετρο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάζης επισήμανε ότι έχει προγραμματισθεί να γίνεται τμηματική λειτουργία του φράγματος για την τροφοδοσία των δικτύων – ένα τριήμερο για κάθε μήνα των περιοχών που υδροδοτούνται, δηλαδή του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και του Αγίου Νικολάου.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

«Αυτή την στιγμή στο φράγμα υπάρχουν 1.200.000 κυβικά μέτρα νερού. Από αυτά διαθέσιμα είναι τα 250.00 κυβικά, τα οποία αποφασίσαμε να τροφοδοτούν τις περιοχές που υδροδοτεί το φράγμα, τρεις ημέρες το μήνα για το επόμενο επτάμηνο. Δηλαδή θα διαθέσουμε για εκείνες τις ημέρες συνολικά 500 κυβικά μέτρα νερού την ώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Καζάζης.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το φετινό καλοκαίρι έγινε ορθή διαχείριση του νερού που μπορούσε να διαθέσει το φράγμα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πηγές και οι γεωτρήσεις «ξεκουράστηκαν» την διετία που ο Αποσελέμης σήκωσε το μεγάλο βάρος της υδροδότησης του Ηρακλείου, η ΔΕΥΑΗ κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της πόλης.

Σημαντική θα είναι η συνάντηση των στελεχών του ΟΑΚ με τα στελέχη των ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα για τον προγραμματισμό, με βάση και τις προβλέψεις για τις βροχοπτώσεις.

Ο κ. Καζάζης εκτιμά ότι το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της τοποθέτησης των σωλήνων στην σήραγγα που θα φέρνει στο φράγμα τα πλημμυρικά νερά από το Οροπέδιο Λασιθίου. «Έχουν τοποθετηθεί 400 μέτρα σωλήνων, σε ένα έργο πολύ δύσκολο τεχνικά. Εκτιμούμε ότι μέσα στο χειμώνα θα τελειώσει και μαζί του θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο, δεδομένου ότι τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου, που θα αποτελούν την βασική πηγή εμπλουτισμού του φράγματος θα αλλάξουν την σημερινή εικόνα της περιοχής. Θέλω να είμαι αισιόδοξος – και όπως έχω ενημερωθεί, φέτος θα υπάρξουν βροχοπτώσεις», δήλωσε.

«Αν όμως υπάρξει ανομβρία, το πρόβλημα θα υπάρχει και του χρόνου – το φράγμα δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τα αποθέματα, κατέληξε ο κ. Καζάζης.

πηγή: ERT

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα