Φρέσκο γάλα… 100 ημερών λανσάρει εταιρεία στην Αυστραλία

Διευκρινήσεις για την ΚΥΑ γάλακτος από το ΥΠΑΑΤ

Μια νέα τεχνολογία που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια παραμονής του φρέσκου γάλακτος στα ράφια έως και… 100 ημέρες ανέπτυξε μια ομάδα Αυστραλών επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες θα εξάγουν (αρχικά) το γάλα στη Μαλαισία, ενώ στο εξαγωγικό τους πλάνο συμπεριλαμβάνονται κι άλλες ασιατικές χώρες.

Η εταιρία παραγωγής αναψυκτικών MADE, με έδρα τη Μελβούρνη ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας οικονομικού ύψους 1,5 εκατ δολαρίων για την μηνιαία εξαγωγή 200.000 λίτρων γάλακτος στη Μαλαισία, από τον Ιούνιο.

Η αναφερόμενη εταιρία πραγματοποίησε επένδυση που έφτασε στα 15 εκατ δολάρια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που διατηρεί φρέσκο το γάλα, για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ν’ αλλοιώνει τη γεύση του.

Η εμφιάλωση του γάλακτος θα γίνεται σε μπουκάλια ανακυκλώσιμου πλαστικού, με κεντρικό εμπορικό στόχο τις ασιατικές αγορές.