Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Η φθινοπωρινή σύναξη των μανιταρόφιλων στην Κέρκυρα

19.10.2023
2' διάβασμα
i-fthinoporini-synaxi-ton-manitarofilon-stin-kerkyra-304234

Οι φίλοι του μανιταριού θα συναντηθούν και φέτος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα, στην περιοχή των Σινιών. Οι μανιταρόφιλοι δίνουν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο το σύνηθες ραντεβού στα δάση της περιοχής, με τους μυημένους και τους αρχάριους να «οργώνουν» τα δάση. Και φέτος, θα καταφθάσουν αντιπροσωπείες από την Ιταλία, τη Σερβία, την Κροατία και την Κύπρο.

Το Σάββατο θα γίνει η εξόρμηση στα δάση, όπου οι πλέον γνώστες, μετά τη συλλογή θα εξετάσουν προσεκτικά τους μύκητες της περιοχής, με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον Θανάση Ντίνο, πρόεδρο Μανιταρόφιλων Ηπείρου, να αναλαμβάνουν την ταυτοποίηση των μυκήτων.
 
Την ικανοποίησή του, για τη νέα συνάντηση των μανιταρόφιλων στην Κέρκυρα εξέφρασε ο πρόεδρος του Νησιού. «Εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους μανιταρόφιλους και να γιορτάσουμε μαζί με τους επισκέπτες τη γιορτή μανιταριού», υπογράμμισε ο Γιάννης Χυτήρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Και πρόσθεσε πως η Κέρκυρα έχει «όμορφα δάση», αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον καιρό, σε ό,τι αφορά τη συλλογή των μυκήτων. Πέραν των ειδημόνων, τα παιδιά βγαίνουν επίσης στα δάση της περιοχής και συλλέγουν μανιτάρια, αποκτώντας περαιτέρω γνώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται και περιβαλλοντικά προγράμματα για τους μύκητες στα σχολεία της Κέρκυρας. Βέβαια, η Γιορτή θα έχει τα πάντα: σούπες με μανιτάρια, ριζότο, κριθαρότο και φυσικά μουσικό πρόγραμμα, για όσους αγαπούν το χορό και το κέφι.  Ζητούμενο, πάντως, όπως είπε ο Γιάννης Χυτήρης είναι ο καιρός, τόσο για τη συλλογή των μανιταριών όσο και για τις εκδηλώσεις και το γλέντι.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: