Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε αποθήκη της Rungis, της μεγαλύτερης αγοράς φρέσκων προϊόντων στον κόσμο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Παρίσι και τροφοδοτεί εκατομμύρια ανθρώπους.

«Μια μεγάλη σε ένταση πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη στον τομέα Chevilly-Larue», όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου το μεσημέρι σε μια αποθήκη φρούτων και λαχανικών και τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 5 το απόγευμα.

Η αστυνομία και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δεν ανέφεραν θανάτους, τραυματισμούς ή αγνοούμενους. Ωστόσο, η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη, ενώ προς το παρόν δεν έχουν κοινοποιηθεί στοιχεία για τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με την καταστροφή.

Περισσότεροι από 12.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στη μεγάλη αποθήκη, έκτασης 2.340 στρεμμάτων, η οποία είναι γεμάτη με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα προϊόντα. Η αποθήκη τροφοδοτεί 18 εκατομμύρια καταναλωτές, έχοντας συνολικό κύκλο εργασιών 10 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης της αγοράς SEMMARIS.

www.euractiv.com