Η Γαλλία περιμένει παραγωγή ακτινιδίων 53.000 τόνων

Χωρίς σημαντική διαφορά από τα περσινά επίπεδα αναμένεται πως θα κινηθεί η παραγωγή ακτινιδίων Hayward στη Γαλλία, σύμφωνα με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακτινιδίου της χώρας.

Με τη συγκομιδή σε εξέλιξη και την εμπορία να έχει αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου, οι καλλιεργητές εκτιμούν πως οι φετινές ποσότητες θα ανέλθουν συνολικά σε 53.000 τόνους. Το γαλλικό ακτινίδιο απευθύνεται πρωτίστως στους Γάλλους καταναλωτές και η διεπαγγελματική οργάνωση της χώρας έχει ήδη σχέδια για την ανανέωση της προωθητικής καμπάνιας μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Παράλληλα, συνεχίζει να εξελίσσει την εικόνα τους brand του γαλλικού ακτινιδίου. Ως μέρος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υποστηρίζονται από την Interfel, τη διεπαγγελματική οργάνωση για τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν διοργανωθεί επισκέψεις στις καλλιέργειες εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, ενώ θα συνεχιστούν και οι καταναλωτικές δράσεις στην Ασία.

Ακόμη, θα διατηρήσει τις δράσεις της σε Γερμανία και Βέλγιο που αποτελούν τους κύριους εξαγωγικούς προορισμούς για το γαλλικό ακτινίδιο. Φέτος, όπως επισημαίνεται, η συγκομιδή συμπίπτει με το γενικότερο πλαίσιο μείωσης της συνολικής ευρωπαϊκής παραγωγής και μια κλασική ολοκλήρωση της καμπάνιας από το νότιο ημισφαίριο μετά τα μέσα Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου.