Γάλλοι αμπελουργοί: Κατέστρεψαν εκατοντάδες μπουκάλια ισπανικών κρασιών σε τρία σούπερ μάρκετ

-Διαφήμιση-

Στην καταστροφή εκατοντάδων μπουκαλιών και βαρελάκια ισπανικών και ευρωπαϊκών κρασιών σε τρία σουπερμάρκετ της Νιμ, στη νότια Γαλλία, προχώρησαν δεκάδες γάλλοι αμπελουργοί, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τον “δόλιο ανταγωνισμό” που υφίστανται.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση δύο τοπικών ενώσεων οινοπαραγωγών, οι αμπελουργοί άρπαξαν τα μπουκάλια από τα ράφια και τα έσπασαν στην είσοδο των σουπερμάρκετ, υπό τα βλέμματα των διευθυντών, των υπαλλήλων και των αμήχανων πελατών.

Οι οινοπαραγωγοί της περιοχής Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν καταγγέλλουν τακτικά ότι οι ετικέτες των ισπανικών κρασιών αλλά και η θέση τους στα ράφια των σουπερμάρκετ παραπλανούν τους καταναλωτές. Τους εξόργισε ιδίως το τελευταίο σουπερμάρκετ που “επισκέφθηκαν” σήμερα: κάτω από τα καρτελάκια με την επιγραφή “Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν” και “το καλύτερο της περιοχής” είχαν τοποθετηθεί πολλά ισπανικά κρασιά. “Είναι σκανδαλώδες” είπε ο Ξαβιέ Φαμπρ, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Αμπελουργών του Γκαρ (SVG). “Θα επιστρέψουμε αύριο και την επόμενη εβδομάδα και θα είμαστε πολύ περισσότεροι”, προειδοποίησε, υπό τα χειροκροτήματα των συναδέλφων του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ