Ο Αράς Ντεραμπάρς, Γάλλος σύμβουλος της πόλης Courbevoie
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Αράς Ντεραμπάρς, Γάλλος σύμβουλος της πόλης Courbevoie, γνωστός για τις εκστρατείες του κατά της σπατάλης τροφίμων, καλεί να εκδοθεί ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με το ζήτημα αυτό πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2019, όπως αναφέρει η EURACTIV.fr.

Ο κ. Ντεραμπάρς προέτρεψε τον Βιτένις Αντριουκάιτις, επίτροπο για την Ασφάλεια των Τροφίμων, να αναλάβει δράση σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων, κατά τη διάρκεια διαλόγου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου στη Γεωργική Έκθεση του Παρισιού (Salon International de l’ Agriculture).

Η κοινωνική καινοτομία της μείωσης της σπατάλης τροφίμων

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Ο κ. Ντεραμπάρς υποστήριξε στο παρελθόν έναν γαλλικό νόμο του 2016, ο οποίος υποχρέωνε τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να δωρίσουν απούλητο φαγητό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 3.750 ευρώ. Χάρη σε αυτό το μέτρο, έχουν ανακατανεμηθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια γεύματα. Ο ίδιος τώρα επιθυμεί παρόμοιες διατάξεις να συπεριληφθούν στο δίκαιο της ΕΕ και υπογράμμισε στον κ. Αντριουκάιτις ότι θα γραφτεί στην ιστορία, εάν επιτύχει μια τέτοια νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τον Φεβρουάριο, μια αναφορά που ξεκίνησε από τον σύμβουλο σχετικά με την εφαρμογή του γαλλικού νόμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές, επιτρέποντας να εξεταστεί ο νόμος αυτός από την Επιτροπή, καταχωρισμένος ως πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Ντεραμπάρς ζήτησε από τον επίτροπο να απαντήσει στα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην αναφορά και να υποστηρίξει την υπόθεση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, το 2018.

Η Επιτροπή, από την πλευρά της, «ενθαρρύνει έντονα τον κ. Ντεραμπάρς να εγγράψει την πρωτοβουλία πολιτών τώρα που έχει αρκετές υπογραφές».

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές