Γέφυρες συνεργασίας για νέες αγορές άνοιξε η Fruit Logistica

50 εταιρείες και συνεταιρισμοί δήλωσαν «παρών»

Με την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης υφιστάμενων πελατών, αλλά και επαφές για μελλοντικές συμφωνίες με νέους, επέστρεψαν στις βαλίτσες τους από το Βερολίνο και την 25η «Fruit Logistica 2017» περίπου 50 ελληνικές εταιρείες.

Δηλώνοντας δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση οπωροκηπευτικών του κόσμου, οι ελληνικές εταιρείες ανανέωσαν συμφωνίες με μεγάλους προμηθευτές της διεθνούς αγοράς, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον νέων αγορών, μεταξύ των οποίων αυτές της Μέσης Ανατολής, θέτοντας νέες βάσεις για την περαιτέρω τόνωση της εξωστρέφειάς τους.

Επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί, είτε οργανωμένοι ανά περιφέρειες είτε μέσω του εθνικού περιπτέρου, είτε αυτοτελώς, εγκατέστησαν στο αχανές εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin της γερμανικής πρωτεύουσας μια πραγματική «μπουτίκ» με την… αφρόκρεμα των ελληνικών φρούτων και λαχανικών. Αυτό το κλίμα μεταφέρουν στην «YX» οι εκπρόσωποι του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού που βρέθηκαν στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού του κλάδου, περιγράφοντας το ζωηρό ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για το ελληνικό ποιοτικό προϊόν. Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η έκθεση έδωσε και φέτος ένα στίγμα για το τι ζητά η παγκόσμια αγορά, στην οποία κινούνται και οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενες στον ολοένα εντεινόμενο ανταγωνισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην “ΥΧ” που κυκλοφορεί στα περίπτερα