Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εκπαίδευση στη νομοθεσία και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα του κρασιού

Την έναρξη των εγγραφών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Εφαρμογές της Νομοθεσίας και Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για το Αμπέλι και το Κρασί» ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο, για δεύτερη χρονιά. Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες του χώρου (οινοποιούς, αμπελουργούς, οινολόγους, γεωπόνους, συμβούλους αμπελοοινικών επιχειρήσεων) καθώς και για φοιτητές αυτών των ειδικοτήτων.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να:

✱ Αντλήσουν πόρους για την επιχείρησή τους μέσα από τις Παρεμβάσεις του Τομεακού Προγράμματος του Οίνου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ).

✱ Δανειστούν με ευνοϊκούς όρους, χρησιμοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

✱ Επενδύσουν στην επιχείρησή τους και να λάβουν ενίσχυση.

✱ Χρησιμοποιήσουν πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν τα κρασιά τους σε Τρίτες Χώρες, αλλά και στην ΕΕ.

✱ Μάθουν πώς οι ετικέτες των κρασιών τους μπορούν να είναι σύννομες, καθώς και να καταρτίζουν σωστά τις υποχρεωτικές δηλώσεις, τα συνοδευτικά έγγραφα και τα βιβλία του αμπελοοινικού τομέα.

✱ Εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες στην παραγωγική διαδικασία με κονδύλια της ΕΕ.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης E-class ΚΕΔΙΒΙΜ, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα σε ώρες εκτός εργασίας. Οι εγγραφές είναι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπεται έκπτωση επί των διδάκτρων 25% για όσους εγγραφούν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Η εκκίνηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023.