Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συνεχίζεται το συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής

Δεύτερη ημέρα για το συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής
02/07/2024
2' διάβασμα
geoponiko-panepistimio-athinon-synechizetai-to-synedrio-georgikis-michanikis-325179

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής της Ελληνικής Εταιρείας Γεωπόνων Μηχανικών/Agricultural Engineering of the Hellenic Society of Agricultural Engineers, (AgEng 2024), με θέμα: «Διαμορφώνοντας το Μέλλον της Γεωργικής Μηχανικής. Προκλήσεις Αγροτικής Μηχανικής σε υπάρχοντα και νέα αγροοικοσυστήματα» και το οποίο θα διαρκέσει από 1 έως 4 Ιουλίου.

Το Συνέδριο AgEng, είναι μια σημαντική συνάντηση, όπου ειδικοί, επιστήμονες και επαγγελματίες στον τομέα της Γεωργικής Μηχανικής, θα συνευρεθούν σε μια δυναμική ανταλλαγή γνώσεων, παρουσίασης καινοτομιών και συζητήσεων για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές σχετικά με το βιώσιμο μέλλον της γεωργίας.

Το συνέδριο AgEng2024 υποστηρίζεται από δύο σημαντικούς οργανισμούς:

Τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Γεωργικών Μηχανικών (EurAgEng), ο οποίος τελεί σημαντικό έργο στην εξυπηρέτηση των διατροφικών αναγκών της ανθρωπότητας, των ανανεώσιμων πηγών  ενέργειας και της υγείας και τον Ελληνικό Σύλλογο Γεωπόνων Μηχανικών (Ε.Γ.Μ.Ε.), ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση του Γεωργικού τομέα και την εφαρμογή του στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Επιπλέον, το AgEng2024 θα φιλοξενήσει δύο διακεκριμένους κεντρικούς ομιλητές:

Τον Δρ. Peter Demeyer, Editor-in-Chief του διεθνούς περιοδικού Biosystems Engineering, ο οποίος θααναλύσει το θέμα «AgEngScience4IMPACT: The compelling case of livestock emissions in the EU», και τον Δρ. Σταύρο Βουγιούκα, Καθηγητή του University of Davis, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Fruit-harvesting robots: How can we surpass current limitations regarding fruit-harvesting robots».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και επιτόπιες επισκέψεις σε ένα θερμοκήπιο με υδροπονική καλλιέργεια, με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα και σε ένα βιοκλιματικό οινοποιείο στην Ελλάδα, σχεδιασμένο να μειώνει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα και την κατανάλωση ενέργειας, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την περιβαλλοντική διαχείριση στη βιομηχανία κρασιού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://pcoconvin.eventsair.com/ageng24.