Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συνεχίζονται οι εγγραφές για την εκπαίδευση στη νομοθεσία και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον τομέα του κρασιού

Ανοιχτές είναι ακόμα οι εγγραφές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Εφαρμογές της Νομοθεσίας και Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για το Αμπέλι και το Κρασί», που πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά το πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες του χώρου (οινοποιούς, αμπελουργούς, οινολόγους, γεωπόνους, συμβούλους αμπελοοινικών επιχειρήσεων), καθώς και για φοιτητές των σχετικών ειδικοτήτων. Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση:

✱ Να αντλήσουν πόρους για την επιχείρησή τους μέσα από τις παρεμβάσεις του Τομεακού Προγράμματος του Οίνου του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

✱ Να δανειστούν με ευνοϊκούς όρους, χρησιμοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

✱ Να επενδύσουν στην επιχείρησή τους και να λάβουν ενίσχυση για αυτό.

✱ Να χρησιμοποιήσουν πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσουν τα κρασιά τους σε τρίτες χώρες, αλλά και εντός ΕΕ.

✱ Να μάθουν πώς οι ετικέτες των κρασιών τους μπορούν να είναι σύννομες, καθώς και να καταρτίζουν σωστά τις υποχρεωτικές δηλώσεις, τα συνοδευτικά έγγραφα και τα βιβλία του αμπελοοινικού τομέα.

✱ Να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες στην παραγωγική διαδικασία με κονδύλια της ΕΕ.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης E-class ΚΕΔΙΒΙΜ, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα σε ώρες εκτός εργασίας.

Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 27/10.

Η εκκίνηση του προγράμματος είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2023.